3 föreläsningar på Kungliga slottet

Samarbete med Slottet och Prinsparets Stiftelse ”Har återigen förmånen att bli inbjuden till slottet och hålla i utbildning/föreläsa för medlemmar ur kungafamiljen, chefsgruppen på hovet mfl. – Så roligt med igenkänning, medhåll och fina lovord i detta viktiga ämne!”Susanna Cederquist samarbetar med Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse och kampanjen Dyslexialand. Susanna sitter i expertrådet och är bollplank i arbetet.

prins paret
prins paret
Föreläsning vid Symposium på Slottet

3 föreläsningar har det hittills blivit på slottet och den senaste vid Symposiet 21 november 2017, vilken även livesändes. Se föreläsningen här.

”Temat för symposiet är dyslexi och styrkan med att vara olika i samhället, skolan och på arbetsmarknaden. Prins Carl Philip inledningstalar. Därefter talar föreläsare och grundare av företaget En Bild av Dyslexi Susanna Cederquist, entreprenören och företagsledaren Pigge Werkelin, idéhistoriker Gustav Källstrand, regionchef vid rekryteringsföretaget TNG Elin Öberg samt frågestund med utbildningsminister Gustav Fridolin.”

Källa: Kungahusets hemsida, här.

Mer bilder finner du här

Mer skrivet om Symposiet:

”Den 21 november arrangerade Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse ett symposium med temat Olikheter lika med styrkor. Under en fullspäckad eftermiddag varvades föredrag, rundabordssamtal och diskussioner i syfte att bredda bilden av dyslexi, lyfta styrkan i att se världen på ett annat sätt och upplysa om kampanjen Dyslexialand där olika personer med dyslexi berättar hur de kommit dit de är idag, både trots och tack vare sin dyslexi. Sveriges Kommunikatörer var på plats och tittar med värme tillbaka på ett perspektivgivande symposium. Dyslexi betyder, översatt från grekiska, svårigheter med ord och förknippas vanligen med läs- och skrivsvårigheter. Susanna Cederquist, föreläsare på symposiet och grundare av företaget En bild av Dyslexi, menar dock att det finns mycket annat än läs- och skrivsvårigheter som förenar dyslektiker. Hon vill utmana den snäva bilden av dyslexi som en svårighet och menar att mycket tyder på att dyslexi är ett annat att sätt avkoda och ta in information, och att det kommer med många styrkor. Bland annat är dyslektiker starkt representerade i chefspositioner och dyslektiska astrofysiker har en häpnadsväckande förmåga att upptäcka svarta hål i rymden. Superentreprenören Pigge Werkelin, som bland annat startat flera campingplatser och sju flygbolag, håller med  Susanna Cederquist om att dyslexi kan vara en styrka…”

Urklipp ur text: https://sverigeskommunikatorer.se/nyheter/prins-carl-philips-och-prinsessan-sofias-stiftelse-breddar-bilden-av-dyslexi/

Omnämnande och mer om dagen finns även att läsa på Kungahusets hemsida här eller http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/drottningenochprinsparetvidolikheterlikamedstyrkor.5.3540970315ee31040571ec6.html

Ett av de tidigare besöken och utbildningstillfällena uppmärksammades även det i media. – 2017

Omnämnande i Expressen.

Omnämnande i Svensk Dam.