Film: Eide om dyslexistyrkor etc

Film 2:

Woho! Nu är det ?Filmtisdag? igen!

[Filmen är textad med ??svensk text. Ser du inte översättningen ??slå på undertexten under de 3 små prickarna eller kugghjulet beroende på läge.]

I denna film kommer Drs. Brock och Fernette Eide från USA presenteras. De driver Dyslexic Advantage och utför ett otroligt fint och viktigt arbete på området.

De talar här i Sverige för första gången och det är vi väldigt stolta över. De står för mycket av den kunskap vi idag har om den breda bilden av dyslexi. Här ser ni mina amerikanska kollegor i en förkortad version, 12 minuter lång, av deras längre föreläsning.

Mer info:
Drs. Brock and Fernette Eide är grundare av den amerikanska organisationen The Dyslexic Advantage. De har även skrivit boken med samma titel där de beskriver bland annat MIND-styrkorna. Organisationen har tidigare anordnat konferenserna ”Dyslexi and Creativity” och ”Dyslexia and Innovation” i USA. De har tidigare inte talat i Sverige, så vi är oerhört stolta över att ha dem här som huvudtalare.

FERNETTE EIDE MD
Medgrundare, VD och Kontaktperson

Dr Fernette Eide är medförfattare till ”The Dyslexic Advantage” och ”The Mislabeled Child” och är en internationell auktoritet på området dyslexi och inlärningsskillnader. Hon är en Magna Cum Laude med högsta avdelningsexamen vid Harvard-Radcliffe College och University of California-San Francisco, Hon har varit konsult i den Amerikanske presidentens bioetikråd samt besökande föreläsare på Stanford Graduate School of Education. Hon organiserar all utbildning gällande dyslexi-medvetenhet samt studentprogram och är chefredaktör för magasinet Dyslexic Advantage.

BROCK EIDE MD MA
Medgrundare och CFO

Dr Brock Eide är medförfattare till ”The Dyslexic Advantage” och ”The Mislabeled Child” och är, liksom Fernette, en internationell auktoritet på området dyslexi och inlärningsvariationer. Han är också medstiftare av Neurolearning, ett företag med samhällsnytta som affärsidé. Neurolearning skapar prisvärda och lättillgängliga verktyg som hjälper barn med variationer i inlärning och kognition – inklusive dyslexi – att blomstra. Brock är en Phi Beta Kappa-examen från the University of Washington samt the University of Washington Medical School och har, liksom Fernette varit konsult i presidentens bioetikråd och är även han, besökande föreläsare på Stanford Graduate School of Education.

? ?? Mer om deras arbete om dyslexi finns i otaliga klipp på youtube och beskrivet på engelska i deras bok: ”The Dyslextic Advantage” 

https://www.bokus.com/…/the-dyslexic-advantage-unlocking-t…/

??? och på Svenska i: ”Dyslexi + Styrkor = Sant” 

http://www.dyslexistyrkor.se/…/multibok-dyslexi-styrkor-sa…/


Vi är otroligt hedrade att de kom till Sverige och delade med sig av sin gedigna kunskap. ?

Filmen är ett sammandrag från en längre föreläsning under dagen ”Dyslexi och Kreativitet” den 3 juni 2019 på Clarion Hotel Sign i Stockholm.

På plats kunde man välja språk, engelska eller svenska i hörlurar, via att allt innehåll simultantolkades direkt av de 2 duktiga tolkarna som satt i tolkbåset längs bak i salen. ?

? Fler filmer och presentationer kommer! Håll till godo, fler och lite längre filmer kommer framöver. Härnäst nästa tisdag!

#Dyslexi #Dyslexia #filmtisdag #sehelabilden #dyslexistyrkor

#dyslexiochkreativitet #DyslexiaandCreativity #sverige #enbildavdyslexiPrins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse #DyslexicAdvantageForsbergs Skola #ForsbergsSkola Helen Taylor Thomas G West Örjan Strandberg 

Arrangör av dagen: VIDD – från nedsättning till uppsättning och En Bild av Dyslexi

Mer om dagen på svenska: http://vidd.nu/2019/01/29/dyslexi-och-kreativitet/

In English: http://vidd.nu/2019/04/23/dyslexia-and-creativity/