Film: Se hela bilden av dyslexi!

Film 1!

Nu är det ?Filmtisdag?! 

[Filmen är textad med ??svensk och ??engelsk text. Ser du inte undertexten / översättningen ?? slå på textningen i klippet.]

Vi mjukstartar med ett sammandrag av många talare och konstnärer:

– Brock och Fernette Eide, USA
– Thomas G West, USA
– Helen Taylor, England
– Gunnar Bjursell, Sverige
– Prinsparets stiftelse, Sverige
– Gustav Källstrand, Sverige
– Örjan Strandberg, Sverige
– Jag / Susanna Cederquist, Sverige 
– Forsbergs skola, Sverige
– Sara Ahlström och Fanny Laubscher, Sverige

?? Jag vill här passa på att presentera Sara och Fanny lite extra, de visade sin konst på ?konstutställningen? med dyslexitema:

”Sara Ahlström och Fanny Laubscher är tidigare grafisk designstudenter, som examinerades 2018. Med sitt Examensarbete vill de öka förståelsen kring dyslexi hos icke-dyslektiker. Med det klassiska bokformatet som grund och genom att enbart använda typografi, text och ord utrycks de känslor och den hängivenhet många dyslektiker upplever när de läser och skriver.” 

Mer om deras fina arbete finns bland annat på @ochdyslexi
Så kul att ni var med och förgyllde dagen!?

Ni som var med som åhörare den 3 juni 2019 på Clarion Hotel Sign i Stockholm; kul att vi fyllde salen och att många också kom långväga! På plats kunde man välja språk, engelska eller svenska i hörlurar, via att allt innehåll simultantolkades direkt av de 2 duktiga tolkarna som satt i tolkbåset längs bak i salen. ?

? Fler filmer och presentationer kommer! Håll till godo, fler och lite längre filmer kommer framöver. Härnäst nästa tisdag!

#Dyslexi #Dyslexia #filmtisdag #sehelabilden #dyslexistyrkor#dyslexiochkreativitet #DyslexiaandCreativity #sverige #enbildavdyslexi@enbildavdyslexi Dyslexialand Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse Dyslexic Advantage Forsbergs Skola Helen Taylor Thomas G West Örjan Strandberg VIDD – från nedsättning till uppsättning