🎞Filmtisdag!🎞
Idag Ă€r det tema dyslexi, Nobel och Nobelpris. Hur kan det hĂ€nga ihop? Hör och se en del av Gustav KĂ€llstrands anförande frĂ„n dagen ”Dyslexi och Kreativitet” den 3 juni i Stockholm 2019.

🇾đŸ‡ȘGUSTAV KÄLLSTRAND
Historiker och Nobelprisexpert

”MĂ„nga vĂ€gar till kreativitet”
Nobelpristagarna Ă€r ett fascinerande material för den som Ă€r intresserad av kreativitet. Vad kan vi lĂ€ra oss av 900 personer som pĂ„ olika sĂ€tt bidragit till mĂ€nsklighetens nytta? Gustav KĂ€llstrand tycker att den viktigaste lĂ€rdomen Ă€r att alla personer Ă€r kreativa pĂ„ sitt eget sĂ€tt – och att olikheter dĂ€rför Ă€r grunden till att fĂ„ fram nya idĂ©er.

Gustav jobbar pÄ Nobel Prize Museum och forskar om Nobelpriset. Han brukar ocksÄ förelÀsa om
Nobelpristagarna och syns ofta i media, inte minst som en av programledarna av Nobelfesten 10 december.

đŸ‡ș🇾/ENG: Excerpt from Gustav KĂ€llstrand’s lecture at ”Dyslexia and Creativity” June 3 2019, Stockholm

GUSTAV KÄLLSTRAND
Historian and Nobel Prize Expert

”Many ways to creativity”
The Nobel laureates are a fascinating material for those interested in creativity. What can we learn from the 900 individuals who in various ways have contributed to the benefit of humanity? Gustav KĂ€llstrand considers the most important lesson is that all individuals are creative in their own way – and that our differences themselves therefore are the basis for the development of new ideas.

Gustav works at the Nobel Prize Museum and researches the Nobel Prize. He also frequently gives lectures on the Nobel laureates and is a frequent guest in media, not least as one of the program hosts of the Nobel Prize Festival on December 10.

[The film has english subtitles đŸ‡ș🇾. If you donÂŽt see the translation  đŸ‘‰đŸŒpress the dots or funktions in the film.]

Filmen Ă€r ett sammandrag frĂ„n en lĂ€ngre förelĂ€sning under dagen ”Dyslexi och Kreativitet” den 3 juni 2019 pĂ„ Clarion Hotel Sign i Stockholm.

đŸŽ„ Fler filmer och presentationer kommer! HĂ„ll till godo, fler filmer kommer framöver. HĂ€rnĂ€st nĂ€sta tisdag!

#Dyslexi #Dyslexia #filmtisdag #sehelabilden #dyslexistyrkor

#dyslexiochkreativitet #DyslexiaandCreativity #sverige#enbildavdyslexi Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse Dyslexic Advantage #DyslexicAdvantage Forsbergs Skola#ForsbergsSkola Helen Taylor Thomas G West Örjan Strandberg Gustav KĂ€llstrand #GustavKĂ€llstrand Nobel Prize Nobel Prize Museum #NobelPrize #Nobel

Arrangör av dagen: VIDD – frĂ„n nedsĂ€ttning till uppsĂ€ttning och En Bild av Dyslexi/Susanna Cederquist

Bild pÄ Gustav under förelÀsningen

Se filmen hÀr!