Fina ord om nya boken från @LogopedJulia

Kan avslöja att gårdagens disk står kvar på diskbänken, tvätten är ovikt och den där texten som skulle korrläsas fortfarande är oredigerad…för jag började läsa och bläddra på en gång. Nickade instämmande, tänkte på elever, vårdnadshavare och kollegor.…. Jag gillar hur Susanna blandar forskning med konkreta exempel och erfarenheter…. Klockrent kring textnormen…Tack för en fantastisk bok

Bokrecension av boken ”Dyslexi i skolan – se hela bilden” av Susanna Cederquist / En Bild av Dyslexi. Tack för dina ord Julia, så roligt att höra! Hon skrev texten i samband med att hon lottade ut några i samarbete med förlaget Sanoma Utbildning:

”Boken som du kan vinna är Dyslexi i skolan – se hela bilden skriven av Susanna Cederquist @enbildavdyslexi. Susanna har själv dyslexi och vill med boken lyfta hela bilden av dyslexi, inte bara svårigheterna utan även styrkorna. Boken består till stor del av fallbeskrivningar som på ett nytt sätt lyfter olika aspekter av dyslexi och hur vi i skolan kan arbeta för att stärka, stötta och underlätta läsning och skrivning. Kan avslöja att gårdagens disk står kvar på diskbänken, tvätten är ovikt och den där texten som skulle korrläsas fortfarande är oredigerad…för jag började läsa och bläddra på en gång. Nickade instämmande, tänkte på elever, vårdnadshavare och kollegor.

Boken är lättläst och är uppbyggd som en ”multibok” vilket innebär att boken kan läsas på olika sätt till exempel lyssna på texten via QR-koderna (lyssningskoder) i boken eller titta på filmklipp. Jag gillar hur Susanna blandar forskning med konkreta exempel och erfarenheter. Susanna lyfter en skola för alla tillgängligt lärande och hur textnormen påverkkar elever som har andra förutsättningar att läsa och skriva jämfört med det förväntade. Boken vänder sig till blivande och yrkesverksamma lärare. Även skolledare och andra verksamma inom skolans värld bör ha behållning av boken tillsammans med andra som vill veta mer om dyslexi.

Klockrent kring textnormen…Tack för en fantastisk bok..”

@Logopedjulia 23 april 2021

Tusen tack för dina ord Julia! ❤️ 🙌🏻 / Susanna