Bokrecension från mellanstadielärare

Tänk så många gånger jag i mitt yrkesverksamma liv fått en bok i min hand som ska läsas inför en studiedag, på en kurs osv. Ofta väldigt teoretiska och när vi samtalar om innehållet klagar vi i lärargruppen på att innehållet inte ger oss det praktiska i vårt vardagsliv med eleverna. Så glad jag och mina kollegor hade varit om vi fått denna bok. Boken är en guldgruva för lärare, både lärarstudenter och de redan verksamma. 

Nyligen fick jag ytterligare en recension av min nya bok ”Dyslexi i skolan – se hela bilden” skickad till mig. Margareta som ägnat hela sitt yrkesverksamma liv i skolan som mellanstadielärare skriver såhär:

________________________________________________________________________

”Jag vill ge dig massor av beröm för boken, för att jag är imponerad av den. 

Boken är en guldgruva för lärare, både lärarstudenter och de redan verksamma. 

Tänk så många gånger jag i mitt yrkesverksamma liv fått en bok i min hand som ska läsas inför en studiedag, på en kurs osv. Ofta väldigt teoretiska och när vi samtalar om innehållet klagar vi i lärargruppen på att innehållet inte ger oss det praktiska i vårt vardagsliv med eleverna.

Så glad jag och mina kollegor hade varit om vi fått denna bok.

Den är ju direkt användbar i arbetet med eleverna.

Några saker jag tänkte på när jag läste din bok:

* Jättebra tips efter fallbeskrivningarna. Det märks verkligen att du är pedagog!

* Suveränt att göra en tillgänglig bok för alla, med text att läsa och lyssna på samt videoavsnitten (som ger ännu mer tyngd åt innehållet).

• Viktigt att du tar upp detta med att dyslektiker INTE ska ha lättlästa böcker utan att det är viktigt att ALLA får en bra läsupplevelse.

• Pluggpromenad, hänga upp texten på något. 

* Suveränt med frågeställningar som: Hur tänker du? Den används ofta i matte men att ställa frågan i andra sammanhang.

* Kapitlet om skrivandet och fantasin. 👍

* Kapitlet om Samtal med vårdnadshavare 👍

* ”Jag hann inte läsa….att bygga upp självförtroende och självbild 👍

Jag är så glad och tacksam för min fina läsupplevelse som du gav mig i din bok.

STORT GRATTIS OCH LYCKA TILL VIDARE MED DITT VIKTIGA ARBETE!

Margareta Colliander

Pensionerad mellanstadielärare 

___________________________________________________________________

Tusen tack för dina fina ord! Jag blir otroligt glad av att höra dem! 🙌🏻 💕 🙏 / Susanna

Boken finns att köpa där böcker säljs, ex på läromedia för dig som är lärare, på Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln etc.

Skärmavbild-2021-03-25-kl.-08.15.38