Dyslexipriset, här ser du mer om oss i juryn!

Nu är det dags att nominera till årets Dyslexipris! ✨

…Och du kan också kolla in oss som sitter i juryn. 👀

Här: https://dyslexipriset.com/dyslexiprisets-jury/ 

#dyslexi #dyslexipriset #svensktalteknologi Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse Svensk Talteknologi Dyslexiförbundet @enbildavdyslexi …

Svensk Talteknologi har nyligen skapat presentationer av oss. Du ser den första här:

Fler kommer, håll utkik på facebooksidan och på Instagram!

Så vilka är vi då i juryn?

Här har du kortvarianten:

Här hittar du mer info om oss: https://dyslexipriset.com/dyslexiprisets-jury/ 

Där går det att läsa följande om mitt arbete:

Vem är du?
Jag är föreläsare och författare under namnet @enbildavdyslexi. Kortfattat kan man säga att jag hjälper skolor, arbetsplatser och företag att förstå dyslektiskt tänkande och hela bilden av dyslexi. Att se och även ta dyslexistyrkorna på allvar, liksom hur vi skapar en likvärdig utbildning och tillgänglig text.

Berätta om din bakgrund inom Dyslexi
Jag är idag 40 år, men har sedan länge funderat på min egen dyslexi.  Som barn började jag lägga märke till skillnader, dyslektiker kontra icke-dyslektiker. Självklart såg jag problematiken inom läs- och skrivområdet, men även mer gemensamt i det jag idag kallar dyslexistyrkorna. I botten är jag lärare och började under min lärarutbildning skriva i ämnet. Jag har sedan byggt på examen med kurser inom specialpedagogik etc. Idag samarbetar jag mycket internationellt och leder WHOLE-International Dyslexia Strengths Network.

Varför tackade du ja till att vara med i juryn för Dyslexipriset?
Jag fick frågan om att ingå i juryn efter att jag själv fick ta emot priset 2019. Samarbete tycker jag är roligt och viktigt, liksom att gynna dem som gör så att kunskapen på området dyslexi ökar. Därför tackade jag ja till att sitta i juryn för Dyslexipriset.

Tack för fortroendet och frågan om att arbeta i juryn. Kul! Och in och nominera nu! 🙂