Film: om dyslexistyrkor etc 4/2 2020

Från konferensen ”The Other Side of the Brain” hör du här Marilu Gorno Tempini, MD, PhD, Charles Schwab Distinguished Professor inom dyslexi och neurovetenskap, UCSF, University of California.

Här presenteras en bild av hela hjärnan kopplat till dyslexi. I det 11 minuter långa klippet pratas svårigheter och lättheter. Bland annat om dyslexistyrkorna som rör visuell förståelse/ rumsligt resonemang och mönsterigenkänning.

Filmen är en av många från konferensen som gick av stapeln den 4 februari 2020 i San Francisco, USA. Dagens ämne var ”Den andra sidan av hjärnan” och handlade om: utforskandet av känslor och musik inom dyslexi. (i enkel översättning)

”The Other Side of the Brain: Exploring Emotion & Music in Dyslexia” on February 4, 2020 at Caroline H. Hume Concert Hall, San Francisco Conservatory of Music.

Join the San Francisco Conservatory of Music (SFCM), UCSF Memory and Aging Center (UCSF) and Global Brain Health Institute (GBHI) together with the UCSF Dyslexia Center in a musical conversation about emotion and music in dyslexia. This is the second installment in an ongoing partnership around music and neuroscience.

Mer information om klippet och konferensen finner du i youtubelänken ovan.

Bild från klippet