ATT viktigare än HUR

Åh, att moderera, att vara moderator! 🥳

”ATT vi läser är viktigare än HUR”

Ja, så står det på bilden intill. Textrutan är placerad på ett foto av en massa böcker hängande ner ifrån ett innertak i en butik på Manhattan, New York. (Fotograferat av mig ifrån tiden jag bodde där och fördjupade mig i ämnet dyslexi; läste på distans, gjorde skolbesök och träffade forskare.)

Forskningen om digital teknik /assisterande teknik, olika sätt och läsa och skriva, har idag stått i fokus. Fördelarna är tydliga, det är inget snack om hur viktigt detta är. Att öronläsa är för exempelvis en del med dyslexi helt nödvändigt, helt avgörande. Det vet vi och det vet vi genom forskning.

AI:s roll för dyslektiker, utifrån att läsa och skriva.., beforskas just nu och det man ser hittills är spännande.. och det stämmer också väl överens med det jag ser i mitt arbete med dyslektiker..

Vilka signaler sänder då uttalanden om ”experimentskola” och om att forskning saknas från våra ledande skolpolitiker?

På dessa teman har jag idag modererat och föreläst, tillsammans med gästföreläsaren jag bjudit in.

Del 2 i läsfrämjandelyftet. Läsa i en tid som vår, med fokus öronläsning..

Mer aktuellt kan det nog inte bli…

Att moderera gjorde jag hela tiden när jag jobbade som projektledare och byggde och genomförde konferenser och utbildningsdagar. Det var en liten tid sedan sist. MEN vad kul det är att moderera! 😀

#dyslexi #dyslexia #föreläsare #moderator #moderera #läsfrämjandelyftet #läsfrämjande #läsaidag #öronläsa Biblioteksutveckling Östergötland #läsa #böcker #böckeridag #forskning #skolpolitik

1711373299765
1711373299238