Fortsatt samarbete med ILT!

Logo red

Fortbildningsdag om dyslexi: Tillgänglig utbildning!

Nyhet  •  Aug 17, 2016 09:12 CEST

Susanna Cederquist

ILT Inläsningstjänst fortsätter samarbetet med Susanna Cederquist och bjuder in till en heldags utbildning om dyslexi och tillgänglig utbildning. Delta i en dag i mångfaldens tecken – vi är olika och det är meningen!

Kan vi undervisa bredare för att få med fler?

  • Hur kan vi förhålla oss till begreppet dyslexi?
  • Har dyslektiker mer gemensamt än svårigheter att läsa och skriva?
  • Hur kan skolan arbeta övergripande kring begreppet tillgänglig utbildning och tillgänglig text?
  • Hur gör jag som lärare idag, och skulle jag kunna tänka annorlunda?

Allt det här och mer än så kommer att diskuteras och bearbetas under dagen.

Kursens upplägg

Den tilltänkta målgruppen är lärare och speciallärare/specialpedagoger. Det maximala antalet deltagare per kurstillfälle är 40 personer, först till kvarn gäller. Alla har en gemensam förmiddag med föreläsningar. Under eftermiddagen delas deltagarna in i mindre grupper för workshops, delande av erfarenheter och diskussioner. Grupperna får avslutningsvis presentera sina slutsatser för varandra.

Kursavgiften per person är 990 kr exkl. moms. Lunch samt för- och eftermiddagsfika ingår i priset. Under hösten hålls kursen i följande städer:

  • 11/10 – Borlänge
  • 13/10 – Malmö
  • 18/10 – Jönköping
  • 20/10 – Stockholm

Om vår kursledare

Susanna Cederquist är lärare och föreläsare under namnet En Bild av Dyslexi. Hon har även skrivit boken ”Dyslexi + Styrkor = Sant”. Susanna ger en bild av dyslexi där även styrkor får plats. Hon belyser vikten av förhållningssätt till begreppet dyslexi, ger inblick, inspirerar och väcker tankar.

För mer info tryck här!