Film: Dyslexistyrkor

I hjärnan­

av Agnes Wahlberg

Utanför boxen sker dagdrömmandet där uppfinningsrikedomen slår  till. Boxen omvandlas till olika slags klumpformer, redo att formas om, och skepnader som representerar tänkande och uppfinningsrikedom. Dessa varvas och går in och ut från varandra i takt med ljudvågar  från en hjärna som bearbetar dessa tänkande processer.  Efter ett tag är formerna och skepnaderna en slutpunkt.  Tankeprocessen är klar, sår ett frö, och idén kan växa och ta över. 

In the mind ­

By Agnes Wahlberg

The daydreaming takes place outside the box, which leads to striking innovation. The box transforms into different kinds of shapes and into formationsthat refers to problem solving and thinking. You can hear the sound of the brain processing the thinking and reshaping the thoughts, while the transformation takes place.  After a while, the transformations come to an end. That means the thinking process is over. A seed is planted and an idea can grow and take over.

Samarbete: Forsbergs Skola, Susanna Cederquist/En Bild av Dyslexi och projektet VIDD – från nedsättning till uppsättning

Dyslexi och kreativitet

3 juni 2019

Clarion Hotel Sign

Stockholm

Sweden

Mer info http://vidd.nu/aktuellt/