Pedagog Gotland: Om dyslexistyrkor och min Visby-föreläsing


”Föreläsningen var så inspirerande och med rätt fokus att jag gick därifrån boostad i mitt uppdrag.”

Stort tack Kajs-Marie Kotz, förstelärare på Solbergaskolan och Pedagog Gotland och för fina ord och fin artikel! Det är så bra och viktigt att kunskapen och information om dyslexistyrkor sprids. Heja! Och roligt att min föreläsning blev uppskattat, roligt att höra! Tusen tack!

Bakgrunden till mitt Gotlandsbesök denna gång var Musikhjälpen. Jag ville bidra jag med, som så många andra. Detta särskilt då 2018:s tema var funktionsvariation och allas rätt att fungera olika. Jag la ut en föreläsning på Musikhjälpens auktion på Tradera. Vinnande bud går oavkortat till ändamålet.

Vinnande budet lades av Erik Skog Carlsson och föreläsningen hölls den 25 mars 2019 i Visby på Wisby Strand. Fint bemötande och arrangemang, många åhörare och intressanta samtal efteråt! Tack!

Läs (med ögon eller öron via talsyntes) försteläraren Kajs-Marie Kotz text om föreläsningen, dyslexistyrkor och förhållningssätt jag berörde på Pedagog Gotland här:

https://www.pedagoggotland.se/2019/06/03/dyslexi-ar-en-styrka/?fbclid=IwAR394gGrg7JuQvQ8GS4-bdM_Ca04gDEXeF2js01Vhuopc69Vp4bntU9n26M