Blogg – Gästspel för Sanoma – inlägg 5

I juni, 2021, gästspelade jag för förlaget Sanoma utbildning. Här är inlägg nr 5:

16 juni

”I slutet av juni kommer jag att medverka på en konferens om dyslexi i Singapore av Dyslexia Association of Singapore (DAS) Och idag håller jag på med lite förberedelser. Nyligen hade vi ett möte över skärm med arrangörerna.- Vi skulle också vilja att du beskriver det nationella arbetet med att sprida kunskapen om dyslexistyrkorna i Sverige. – Ja, visst kan jag göra det, svarade jag. Dock består det av mitt arbete och inget strukturerat i större skala finns i landet tyvärr. Ofta beskrivs det som ”min bild”, Susannas sätt att se på dyslexi, som det exempelvis presenterades 2019 i tv-programmet ”Jakten på dyslexin” SVT/UR. 2016 fick jag frågan från Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse om jag kunde hjälpa dem att bygga upp ett arbete med att också sprida styrkorna, vilket jag gjort och gör, men något annat större arbete förekommer inte i Sverige tyvärr. Jag såg förvåningen i deras ögon, då jag mötte deras blick på zoom-skärmen, från andra sidan jordklotet.

/Susanna Cederquist @enbildavdyslexi

Nytt inlägg från mitt gästspel hos mitt förlag Sanoma Utbildning under denna veckan.