Vad är en hållbar utbildning?

Vad innebär en likvärdig och hållbar utbildning? Vad är syftet med en sådan?

 

  • Jo, om vi tänker barn och elever så har vi ett skolsystem för att vi just tänker att alla barn behöver de kunskaperna och färdigheterna.

 

  • Om vi tänker vuxna; högskolestudenter, fortbildningar och internutbildningar på arbetsplatser så tänker vi att dessa individer också behöver färdigheterna och kunskaperna i dessa utbildningar.
IMG_8474

Det är just det här med alla.

Om alla ska nås av det vi tänkt förmedla så behöver vi först acceptera att vi alla är olika och gör på olika sätt. Detta är inget vi ska göra i efterhand, utan det bör ske innan. Olika sätt behöver finnas med i planeringsstadiet, när vi skapar utbildningarna och undervisningen.

Ok, men varför?

 

Jo, för att:

-Kunskapen ska nå alla.

-Kunskapen ska finnas kvar på sikt.

 

Och för att:

-..Tidsåtgången och energiåtgången ska vara effektiv och hållbar. Om någon ska behöva lägga ner 3 eller 4 gånger längre tid än andra, så har inte utbildningsarrangören lyckats med hållbarheten. Då har man inte skapat likvärdiga förutsättningar utifrån våra olika sätt att fungera.

 

-..Det centrala begreppet hälsan ska upprätthållas. Alla ska oavsett ålder, barn som vuxen komma ut hel ur en utbildning/skola. Inte utbränd eller inte stukad på något sätt, på grund av att lärosätet, skolan, företaget, arbetsplatsen eller vilka det nu är som arrangerar utbildningen skapar hinder. Olika sätt för att ta till sig och redovisa kunskap behövs, för att nämna något, – för att passa våra olika sätt att fungera.

Skärmavbild 2020-02-22 kl. 12.40.03

Bedriver du/ni en kompetenseffektiv utbildning? Vill du/ni lära er mer? Hur kan du/ni göra då?

 

Arrangerar du utbildningar från grundskola till och med universitetsutbildning?

  • Då kan du boka en fortbildning för samtlig personal. Halvdag, heldag eller uppdelat på flera tillfällen.

 

330374798_3426443327675722_1141397958034544463_n

Arrangerar du internutbildningar på ett företag, vidareutbildning på arbetsplatser eller annat för anställda?

 

  • Då kan du boka en kompetensutveckling för utbildningsarrangörerna och alla inblandade under en halvdag, heldag eller uppdelat på flera tillfällen. En inspirationsföreläsning som introduktion i ämnet på 60 min finns också förstås möjlighet till.
27272_311808795589400_46072211_n-2

Ni har tyvärr inte råd, ur många aspekter, att gå miste om kompetens och bedriva utbildningar där inte alla får med sig det de behöver. Lär er mer om hur ni skapar hållbara och effektiva utbildningar för att komma dit ni vill.

IMG_1309

Hör av er så hjälper jag er gärna!

Boka här!

God fortsättning! 🙂

 

Susanna Cederquist
Susanna Cederquist

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin